F-C-A-P

cultural elements from every place and for many people!

duminică, 4 octombrie 2009

Castelul Augustusburg şi Castelul Falkenlust

Castelul Augustusburg şi Falkenlust se află în oraşul Brühl în Rheinland, Germania. Cele două castele sunt construite în stilul baroc şi rococo fiind edificii care merită să fie vizitate, ele sunt declarate în anul 1984 patrimoniu mondial UNESCO.

Castelul Augustusburg

Construirea castelului pe ruinele cetăţii a fost începută în anul 1725 în timpul arhiepiscopului Clemens August I. von Bayern (1700–1761). Lucrările de construcţie s-au făcut sub condiucerea arhitectului Johann Conrad Schlaun, care a integrat în construcţie fundamentele vechi existente, acest fapt explică lipsa simetriei perfecte a clădirii. Castelul Augusburg este constituit dintr-o clădire cu trei aripi cu acoperiş cu terasă şi o curte interioară (Curte de Onoare). Arhitectura clădirii este în stil baroc, detalii suplimentare de împodobire a castelului au fost făcute de Hofbaumeister (meşterul de curte) François de Cuvilliés şi Johann Balthasar Neumann. Frescele de pe pereţi au fost realizate de Carlo Carlone. Au contribuit de asemenea meşteri şi pictori renumiţi în acel timp, ca: Giuseppe Artario, Carlo Pietro Morsegno şi Joseph Anton Brillie, care au fost aduşi de Clemens August.

Castelul Falkenlust

Castelul de vânătoare se află la capătul aleei care îl leagă de Castelul Augustusburg, el a fost construit între anii 1729 - 1740 după modelul Nymphenburg, pentru a servi vânătoarei cu şoimi, sport apreciat în acel timp. Castelul este flancat de două clădiri joase anexe de la care porneşte o îngrăditură arcuită din fier forjat. Castelul are la fel ca şi Augustusburg o terasă pe acoperiş pentru a putea urmări scenele de vânătoare. In interior se află mai multe încăperi ca: un antreu care duce spre salonul de primire, garderoba, cabinet de lucru, dormitor pentru gazdă şi oaspeţi. In partea de sud se află casa scărilor cu o sobă de teracotă olandeză, picturile cu scene de vânătoare provin de la Laurenz de la Roque. In contrast cu Augustusburg, castelul de vânătoare nu are un caracter reprezentativ intim pregnant. In prezent ambele castele sunt deschise vizitatorilor, fiind proprietatea landului Nordrhein-Westfalen.

sursa:wikipedia;
...alte bloguri :
http://food-and-nature.blogspot.com/
"http://patriarhii-ortodoxiei.blogspot.com/" http://romanianortodoxforathos.blogspot.com/
.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu