F-C-A-P

cultural elements from every place and for many people!

miercuri, 18 iulie 2012

Tragedie in CHINA ... oamenii vor omora toate animalele asemanator sau nu !

Zilele trecute, turişti aflaţi într-o excursie de observare a delfinilor, în Guangxi Zhuang, China, au fost martorii unei scene sfâsietoare.

Un delfin îşi jelea puiul mort printr-un într-un ritual rar vazut de oameni.

Delfinul a ridicat la suprafaţă puiul mort de mai multe ori ca şi cum ar fi vrut sa-l ajute să respire în timp ce se îndepărta de mal.

O tăietură urâtă spinteca burta puiului, cel mai probabil rana era provocată de elicea unei bărci, poate chiar a unei bărci care aduce turiştii în acel loc.

Cercetătorii au observat delfini care îşi împing puii născuţi morţi sau cei care au murit de timpuriu. Delfinii manifestă stare de stres maxim şi pot sta alături de puiul mort câteva zile.

Ritualuri ale morţii au mai putut fi observate şi printre balene, elefanţi, cimpanzei şi gorile.

Cu toate că oamenii de ştiinţă nu cred că animalele pot avea emoţii ca şi oamenii, comportamentul arătat de delfini pare să indice că sunt conştienţi de propria lor mortalitate.

Cercetătorul Joan Gonzalvo, de la Tethys Research Institute, a observat o scenă similară în anul 2006, când un delfin femelă îşi căra puiul mort în spate părând incapabilă să accepte moartea acestuia.

Un an mai târziu, Golnzalvo a mai observat un grup de delfini încercând să ajute un pui muribund, aducându-l la suprafată înotând febril şi dezordonat  în jurul lui.

Ipoteza cercetătorului este că îi ţineau companie şi îi acordau îngrijire puiului iar când moartea a survenit ei îşi făcuseră treaba. Ei ştiau că puiul va muri şi erau pergătiţi pentru acest lucru. (sursa: Daily Mail)

sursa :   http://ro.stiri.yahoo.com/imagini-cutremur%C4%83toare-cum-%C3%AE%C5%9Fi-jele%C5%9Fte-un-delfin-puiul-135600368.html
autor :  (


...alte bloguri : http://food-and-nature.blogspot.com/ "http://patriarhii-ortodoxiei.blogspot.com/" http://romanianortodoxforathos.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu