F-C-A-P

cultural elements from every place and for many people!

joi, 26 iulie 2012

HIV can be cured ... Inceputul vindecarii SIDA ?

Americanul Timothy Brown, supranumit "pacientul din Berlin", singura persoana din lume cunoscuta pana in prezent care s-a vindecat de SIDA, spune ca este "dovada vie" a faptului ca oamenii pot invinge aceasta boala.
Timothy Brown a acordat un interviu cu ocazia celei de-a 19-a Conferinte internationale despre SIDA, care are loc la Washington, de duminica pana vineri, si la care participa 25.000 de persoane.
El a lansat cu aceasta ocazie un apel public pentru a promova o campanie de strangere de fonduri, initiata cu scopul de a finanta programele de cercetari medicale contra acestei maladii.
Testat seropozitiv in 1995, cand era student la Berlin, Timothy Brown nu a mai prezentat semne de infectie in organism incepand din 2007.
"Este minunat sa te vindeci de infectia cu HIV (virusul imunodeficientei umane care declanseaza SIDA)", a declarat Brown.
"Nu mai simt stimulii senzoriali la nivelul picioarelor, dar acum merg mai usor si ma simt mai bine. Aproape ca nu mai am dureri niciodata, ci doar, uneori, dureri de cap", spune Timothy, in prezent in varsta de 47 de ani.
"Ma simt bine", a continuat el, plangandu-se in gluma de faptul ca este tratat "ca o vedeta rock".
Dupa ce a primit o grefa de maduva osoasa in 2007, pentru a trata leucemia de care suferea, Timothy Brown a incetat sa mai ia antiretrovirale si nu a mai prezentat in organism nicio urma de infectie cu HIV.
Medicii care il ingrijeau au declarat ca pacientul s-a vindecat.
Grefa de maduva provenea de la un donator care avea celule imunitare mutante rezistente la HIV.
Potrivit estimarilor, 0,3% din populatia mondiala este inzestrata cu aceasta imunitate naturala contra HIV, ce provine din mutatia genei CCR5. Potrivit medicilor, acest procent este de 1% in randul populatiei europene.
Timothy Brown a primit o a doua grefa de maduva osoasa in 2008, provenind de la acelasi donator, din cauza reaparitiei leucemiei, nu a virusului care declanseaza SIDA.
Acea interventie chirurgicala i-a cauzat insa cateva probleme neurologice.

Cititi mai multe accesand sursa .

Sursa :  http://ro.stiri.yahoo.com/sunt-dovada-vie-ca-putem-sa-ne-vindecam-131800299.html

autor :  

...alte bloguri : http://food-and-nature.blogspot.com/ "http://patriarhii-ortodoxiei.blogspot.com/" http://romanianortodoxforathos.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu