F-C-A-P

cultural elements from every place and for many people!

miercuri, 27 iunie 2012

Dupa 30 de ani de cautari, au descoperit o comoara


Un cuplu pasionat de cautatul comorilor cu detectorul de metale din Jersey, Marea Britanie, au descoperit peste 30.000 de monede din Epoca Fierului, a caror valoare a fost estimata de specialisti la peste 12 milioane de euro.
Meg Read si Richard Miles si-au dedicat o mare parte din viata explorarii unui camp din Jersey, dupa ce au auzit zvonuri despre un fermier care ar fi gasit in zona monede de argint.
Dupa 30 de ani de eforturi, cei doi au descoperit intre 30.000 si 50.000 de monede, ce dateaza din secolul I inainte de Hristos si care au stat ingropate aproape 2.000 de ani.
Monedele romane si celtice din aur si argint au fost gasite ingropate sub un gard viu, intr-un maldar de lut care cantarea 750 de kilograme.
Expertii sunt de parere ca monedele dateaza din anul 50 inainte de Hristos si au fost ingropate pentru a fi tinute la adapost in timpul campaniilor lui Iulius Cezar.
Cercetatorii afirma ca aceasta descoperire arheologica este extrem de importanta si ofera foarte multe informatii despre obiceiurile oamenilor de la acea vreme.
Pretul unei monede a fost estimat de specialistii de la Universitatea Oxford intre 125 si 250 de euro.
Autoritatile din Jersey incearca acum sa stabileasca cine este proprietarul de drept al comorii.


autor : 

...alte bloguri : http://food-and-nature.blogspot.com/ "http://patriarhii-ortodoxiei.blogspot.com/" http://romanianortodoxforathos.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu