F-C-A-P

cultural elements from every place and for many people!

luni, 18 iunie 2012

Spania fermă: Nu vom aplica deocamdată sfaturile FMI

 FMI este una din cele trei organizaţii financiare internaţionale cărora Spania le-a solicitat efectuarea unui audit asupra sistemului său bancar, înainte de a solicita ajutor din partea Eurogrup.

Într-o alocuţiune rostită la San Sebastian cu ocazia unei reuniuni a Partidului Popular pe care îl conduce, Mariano Rajoy a explicat că propunerile FMI au deocamdată valoare de sugestie.

Documentul FMI privind Spania, dat vineri publicităţii, nu este un raport bancar, ci o analiză privind starea economică a Spaniei.

Organizaţia financiară internaţională a estimat că deficitul bugetar al Spaniei pentru 2012 va fi mai mare decât s-a estimat iniţial şi i-a sugerat guvernului Rajoy să adoptă o serie de măsuri menite să reducă datoria acestei ţări: mărirea TVA-ului şi a unor taxe asupra consumului, reducerea costurilor de creditare, o măsură introdusă recent.

Fostul guvern socialist spaniol mărise TVA la 18%, în 2010.

Şeful guvernului de la Madrid a promis că va răspunde apelurilor la noi eforturi lansat de FMI intensificând ritmul reformelor menite să ducă la "flexibilizarea şi sporirea competitivităţii" economiei spaniole.



sursa :  http://ro.stiri.yahoo.com/spania-ferm%C4%83-nu-vom-aplica-deocamdat%C4%83-sfaturile-fmi-145339537.html ;
autor : 

...alte bloguri : http://food-and-nature.blogspot.com/ "http://patriarhii-ortodoxiei.blogspot.com/" http://romanianortodoxforathos.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu