F-C-A-P

cultural elements from every place and for many people!

miercuri, 27 iunie 2012

Transferul lui Năstase la Rahova, dezbătut în presa internaţională

Mutarea lui Adrian Năstase la Spitalul Penitenciar Rahova este dezbătută pe larg în presa internaţională. Reuters vorbeşte despre o victorie a justiţiei româneşti, presa germană a încercat să demonstreze că tentativa de sinucidere a fost o înscenare, France Press remarcă faptul că fostul premier a zâmbit în momentul în care a fost externat, iar Washington Post susţine că "un fost premier roman a ajuns la un spital penitenciar, după ce un tribunal a decis că ar trebui să înceapă executarea a doi ani de închisoare în baza acuzaţiilor de coruptie, în pofida leziunilor pe care le are după ce s-a împuşcat într-o tentativă de suicid".
Jurnaliştii de la AFP au scris că fostul prim-ministru "a arborat" un zâmbet, în momentul în care a fost externat din spital şi transportat spre penitenciarul Rahova. "Nastase, in varsta de 62 de ani, prim-ministru intre anii 2000 si 2004, a fost condamnat in urma cu o saptamana de Curtea Suprema de Justitie pentru deturnarea a peste 1,5 milioane de euro pentru campania sa electorala. Hotararea a marcat un punct de cotitura in lupta impotriva coruptiei din Romania, care face obiectul supravegherii stricte de catre Comisia Europeana", mai scrie AFP.

Reuters, în schimb, apreciază că verdictul primit de Năstase reprezintă un pas important pentru ţara noastră, considerată una dintre cele mai corupte din Uniunea Europeană. Tot Reuters scrie că fostul premier este cel mai important politician român condamnat pentru corupţie după căderea comunismului.

Postul de televiziune TF 1 a publicat pe site-ul său un articol despre încarcerarea fostului premier român. La rândul său, site-ul romandie.com scrie că Năstase a încercat să se sinucidă după ce a fost condamnat la închisoare pentru corupţie.

Cazul este tratat şi de publicaţia elveţiană Tribune de Geneve. Potrivit ediţiei online, trei poliţişti şi un medic ar fi încercat să-l ajute pe Năstase să evite încarcerarea, exagerând gravitatea rănilor. Ei au fost însă descoperiţi şi sunt urmăriţi de Direcţia Naţională Anticorupţie.
"Fostul premier român a ajuns la spitalul închisorii unde începe executarea a doi ani de închisoare pentru corupţie", scrie Washington Post.

"Un fost premier român a ajuns la un spital penitenciar, după ce un tribunal a decis că ar trebui să înceapa executarea a doi ani de închisoare în baza acuzaţiilor de corupţie, în pofida leziunilor pe care le are după ce s-a împuscat într-o tentativă de suicid", relatează Associated Press.



autor :

...alte bloguri : http://food-and-nature.blogspot.com/ "http://patriarhii-ortodoxiei.blogspot.com/" http://romanianortodoxforathos.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu