F-C-A-P

cultural elements from every place and for many people!

joi, 26 iulie 2012

Ungaria ataca Romania. Integritatea Romaniei amenintata de urmasii hunilor ...

Vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, a declarat, astăzi, la Universitatea de Vară "Tusvanyos" de la Băile Tuşnad că Guvernul ungar nu va renunţa niciodată la autonomia culturală pentru maghiarii din diasporă şi la cea teritorială pentru maghiarii majoritari în anumite regiuni.

"Nu vom renunţa niciodată la ideea autonomiei, toţi paşii trebuie să fie pentru autonomie - pentru ungurii din diaspora autonomie culturală şi autonomie teritorială pentru cei care trăiesc în bloc", a spus Semjen Zsolt, potrivit Mediafax.

Mai mult, vicepremierul Ungariei a transmis un mesaj "prietenilor români", respectiv că nu doreşte ca maghiarii care trăiesc în alte state să fie consideraţi "cetăţeni de rangul doi” şi că autonomie există în Uniunea Europeană.

"Le transmitem prietenilor români că nu este nimic special în asta, maghiarii nu au cerut niciodată nimic din ceea ce nu este în UE. Dacă alţii pot, şi noi putem. Nu putem accepta să fim cetăţeni, naţiuni de categoria a doua. Dacă alte persoane şi naţiuni au drepturile acestea, dacă alţii pot, şi noi putem. Prietenii români trebuie să vadă că nu vom renunţa niciodată la asta - dar asta nu înseamnă un lucru neauzit, ci este un lucru prezent în UE. Nu vom renunţa niciodată la acest scop", a conchis Semjen Zsolt.

La deschiderea oficială a Universităţii "Tusvanyos" au mai participat Nemeth Zsolt, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe din Ungaria, Torro T.Tibor, preşedintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania şi primarul staţiunii gazdă, Albert Tibor.

comentariu blog :   Sincer, ungurilor li se permite prea mult.  aceste lucruri trebuie sa inceteze.  Daca ne ameninta direct, atunci inseamna ca se simt bazati sa ne infrunte in lupta?  Nu stiu cati sunt ei dar cred ca macar 12 milioane apti de lupta suntem.  Si mai stiu ca, in al doilea razboi mondial am intrat, daca nu primii, macar a doua armata in Budapesta, fara rezistenta, ca in branza.  Armata ungara nu exista.  Probabil ca nici in fata austriecilor n-au facut fata, si de aceia au apelat la viclenii de alianta (vezi austro-ungaria) ca sa nu fie calcati in picioare nici atunci.  Sincer, va este cam frica.  Exista o vorba la romani dragi unguri : "cainele care latra nu musca", asa ca mai bine intrati in cotet si nu mai amenintati degeaba in plina asa zisa democratie mondiala.  Oricum, Romania va da mai multe drepturi decat aveti voi in propria tara Ungaria !!!  Acest lucru voi, cu romanii, nu il faceti in Ungaria, si motivati ca nu suntem tot atat de multi.... RUSINE.  Ca sa nu mai vorbim de cat ati macelarit romanii in propria lor tara ocupata de austro-ungari, omorand si distrugand sute de biserici ortodoxe in numele imperiului, dar fapta ati facut-o voi ungurii.  RUSINE .  Nu stiu de ce autoritatile si serviciile secrete romane nu va dau afara din tara "invitatii", deoarece acestia sunt cu adevarat teroristii si amenintarea care atenteaza la siguranta si integritatea unei tari cu sprijinul tacit al unei Europe asa zise corecte. Sincer as acuza daca as avea dovezi chiar si Europa de aceste sustineri ale ungurilor, in mod deliberat, pentru a mentine un conflict etnic in cine stie ce scop militar sau de razboi pe viitor. Este adevarat domnilor smecheri din Europa ???

sursa :   http://ro.stiri.yahoo.com/ungaria-transmite-prietenilor-rom%C3%A2ni-c%C4%83-nu-va-renun%C5%A3a-132600349.html

...alte bloguri : http://food-and-nature.blogspot.com/ "http://patriarhii-ortodoxiei.blogspot.com/" http://romanianortodoxforathos.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu