F-C-A-P

cultural elements from every place and for many people!

luni, 25 iunie 2012

Arheologii din Serbia au descoperit primul cimitir de mamuti


Descoperire extraordinara in Serbia. Arheologii au scos la iveala scheletele a sase mamuti, intr-un loc in care se desfasurau lucrari de excavare a carbunelui.

Miomir Korac, directorul Proiectului Arheologic Viminacium, a declarat ca aceasta descoperire l-a luat total prin surprindere.
Arheologii fusesera chemati initial pentru un singur schelet de mamut, care fusese afectat de utilajele miniere, insa dupa ce ploaia a mai indepartat nisipul din loc s-a putut observa ca descoperirea este mult mai importanta decat credeau.
Echipa condusa de Korac va folosi raze infrarosii pentru a putea afla exact ce se afla ingropat in acel loc si pentru a cerceta daca mai sunt si alte oase de mamut, relateaza Phenomenica.
"Vom folosi toate uneltele posibile, inclusiv scobitorile pentru a indeparta nisipul de pe dinti si pentru a afla exact in ce epoca au trait acesti giganti", a declarat arheologul Nemanja Mrdjic pentru ABC News.
Expertii estimeaza ca aceste mamifere au trait in urma cu 100.000 pana la un milion de ani in urma.
"Descoperirea aceasta este uriasa. Niciun astfel de loc nu mai exista in lume", a incheiat Miomir Korac.

sursa :  http://stirileprotv.ro/stiri/stiinta/arheologii-din-serbia-au-descoperit-primul-cimitir-comun-din-lume-al-unei-turme-de-mamuti.html ;

...alte bloguri : http://food-and-nature.blogspot.com/ "http://patriarhii-ortodoxiei.blogspot.com/" http://romanianortodoxforathos.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu