F-C-A-P

cultural elements from every place and for many people!

luni, 25 iunie 2012

STONEHENGE : a fost dezlegat misterul


Ansamblul Stonehenge a fost construit pentru a unifica triburile războinice din estul şi vestul Britaniei, pietrele utilizate care provin din sudul Angliei şi din vestul Ţării Galilor reprezentând comunităţi diferite, afirmă cercetătorii din cadrul Stonehenge Riverside Project (SRP).
Cercetările arheologice la Stonehenge durează de peste zece ani, specialiştii respingând teoriile potrivit cărora ansamblul ar fi fost influenţat de Egiptul Antic. Oamenii de ştiinţă nu au fost de acord că monumentul ar fi fost un observator preistoric sau un templu sau un loc al vindecării.
"Când a fost construit ansamblul Stonehenge au apărut primele indicii ale unei culturi ce cuprindea întreaga insulă - din Orkney până pe coasta de sud era acelaşi stil la case, la ceramică şi la alte materiale. Uniformizarea era foarte diferită de regionalismul precedentelor secole. Construcţia ansamblului a însemnat un alt nivel de cooperare. Stonehenge a reprezentat un efort masiv şi a fost nevoie de sute de persoane pentru a transporta pietrele pe distanţe mari pentru a le modela şi ridica. Efortul construirii Stonehenge a însemnat unificare", a spus profesorul Mike Parker Pearson.

Zona în care este construit Stonehenge are o semnificaţie deosebită pentru britanicii preistorici deoarece formează o axă între răsăritul soarelui în timpul solstiţiului de vară şi răsăritul soarelui în timpul solstiţiului de iarnă. "La Stonehenge există 8 monumente care se aliniază la solstiţiu, un număr neegalat de niciun alt sit istoric. Poate au considerat acest loc centrul lumii", a spus Mike Parker Pearson.

sursa :  http://ro.stiri.yahoo.com/ce-fost-construit-ansamblul-stonehenge-oamenii-%C5%9Ftiin%C5%A3%C4%83-au-093800718.html;
autor : ();

...alte bloguri : http://food-and-nature.blogspot.com/ "http://patriarhii-ortodoxiei.blogspot.com/" http://romanianortodoxforathos.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu