F-C-A-P

cultural elements from every place and for many people!

joi, 26 iulie 2012

Ceva nou in Univers ... si totusi vechi. (New in Univers, but still old)

Astrofizicienii au descoperit ca in univers exista un al treilea tip de legatura intre atomi, care ar putea duce la realizarea unor super-calculatoare cuantice.
Noul tip de legatura apare numai in stelele numite “pitice albe”, care sunt ultima forma pe care o ia o stea, dupa ce isi consuma combustibilul nuclear. Aceeasi soarta o va avea si Soarele nostru.
"Piticele albe” au campul magnetic de 10.000 de ori mai puternic decat pe Pamant, de aceea acest nou tip de legatura intre atom apare numai aici.
El a putut fi detectat de savanti, dupa ce acestia au inteles ca atomii de hidrogen din aceste stele nu se comporta asa cum ar trebui, potrivit legilor cunoscute ale fizicii.
Prin urmare, in Univers exista un al treilea tip de legaturi intre atomi, in afara de cea ionica si cea covalenta, care sunt invatate si la scoala.
Insa acest tip nu poate fi reconstituit pe Pamant, din cauza campului magnetic diferit. Cu toate acestea, descoperirea care va rescrie legile Universului va ajuta oamenii de stiinta sa creeze calculatoare mult mai performante.
Este vorba de calculatoarele cuantice, care vor tine cont de legile fizicii cuantice si vor putea realiza calcule complicate mult mai rapid, scrie Daily Mail.
sursa :  http://ro.stiri.yahoo.com/descoperirea-care-va-rescrie-legile-universului-ce-au-055300230.html

autor :  


...alte bloguri : http://food-and-nature.blogspot.com/ "http://patriarhii-ortodoxiei.blogspot.com/" http://romanianortodoxforathos.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu